´╗┐
Newsflash
De NewsFlash heeft tweemaal per maand informatie over de nieuwste ontwikkelingen op computer gebied.


Wilt u de NewsFlash ontvangen?

Stuur een mailtje naar
digital-denhaag.net

De laatste Newsflash bekijken
--Klik Hier--Digi$tring
Het clubblad Digi$tring verschijnt 10 maal per jaar met nieuwtjes over soft en hardware.


Wilt u de Digi$tring ontvangen?

Stuur een mailtje naar
digital-denhaag.net

De laatste Digi$tring bekijken
--Klik Hier--Linux ondersteuning
Wat Linux betreft, ondersteunen wij de distributies Ubuntu, Mint en PCLinuxOS.


Heeft u hier vragen over, dan kunt u uw vraag mailen naar:


Leden webstes
Enkele leden van Digital hebben ook een website.Harry van Reeken
Digital heeft gebruik mogen maken van foto's van Harry van Reeken.
Wil je meer van zijn "Haagse" foto's zien, kijk dan op de website.

Digital nieuws

USB stickje nodig?

Deze USB stick van 8 Gb is op de bijeenkomsten bij Simon te verkrijgen.
U steund hiermee meteen Digital.

De USB stick heeft een verlicht blauw randje.
Prijs van de USB stick is € 5,=


linux
Linux verovert steeds meer terrein in de computer wereld. Er zijn verschillende uitvoeringen (distributies) van, deze distributies gebruiken minder geheugen en kunnen ook uitstekend overweg met iets oudere machines. Bovendien zijn de distributies gratis te downloaden. Brand de distributie op een DVD en start hem op in je PC. Je kunt nu meteen zien of hij met de je PC wil werken. Op het bureaublad staat een pictogram voor het geval je de distributie wilt installeren.

Een linux distributie is niet gevoelig voor virussen en ook heel prettig, het is gratis !
De meest bekende linux distributies zijn: Ubuntu, PClinuxOS en LinuxMint. Deze worden op de bijeenkomsten ook ondersteund. Nieuwsgierig, kijk dan eens Op deze websiteaTube Catcher voor Windows
aTube Catcher is een gratis applicatie waarmee je online films kunt dowloaden, screenshots kunt maken, video's kunt converteren en CD's of DVD's kunt branden.

Met aTube Catcher kun je online video's downloaden. De software ondersteunt video's van vele websites, waaronder YouTube, MySpace, Dailymotion, Yahoo, Metacafe, Spike, Megarotic, Glob en RTVE. Het programma is gemakkelijk in gebruik, je hoeft enkel de url van het betreffende videobestand aan te geven en het programma doet de rest.
Voor meer info en de downloadlink Klik Hier!

Phishing
Heb je een mail ontvangen die je niet vertrouwt? Klik dan niet op linkjes en geef geen persoonlijke gegevens of wachtwoorden. De mail komt niet van Ziggo, je hebt te maken met phishing. Met deze mails proberen internetcriminelen persoonlijke gegevens te krijgen, ook wel identiteitsfraude of identiteitskaping genoemd. Meer info op de website van Ziggo: Klik Hier!


Scratch - visuele programmeertaal
Scratch is een object-geori├źnteerde visuele programmeertaal die ontwikkeld is door Lifelong Kindergarten group en het MIT Media Lab. De taal is geschikt voor het maken van visualisaties zoals interactieve verhalen, animaties, spellen, muziek en kunst en richt zich speciaal op jonge mensen vanaf 8 jaar.
Het bijzondere aan deze programmeertaal is dat het werkt met blokjes i.p.v. tekst. Dat beperkt syntaxfouten door de onderdelen van een programma als legosteentjes in elkaar te laten passen. Als de blokjes passen is het programma syntactisch in orde en kan het worden uitgevoerd. Programmeerfouten blijven vanzelfsprekend mogelijk.

De naam scratch komt uit de muziek van de DJ-techniek scratchen. Het verwijst daarbij naar de mogelijkheid om nieuw werk te maken door werk van anderen te remixen. Ieder Scratch project dat op de website gedeeld worden (16,8 miljoen op 29 september) komt inclusief de code waarmee het gemaakt is en op de project pagina vind je ook een remixboom die laat zien of het project een remix is of dat het juist door anderen als bron gebruikt wordt.

Een heel leuke en snel te leren programmeertaal. Ik maak er educatieve dingen mee zoals hoofdrekenen en tafels leren voor mijn kleinzoon. Ook leuke spelletjes kun je er mee maken, werkt echt verslavend.

Ga eens kijken op de website: https://scratch.mit.edu/ - http://scratchweb.nl/ of kijk op Youtube, daar is veel te zijn, ook met uitleg, bijvoorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=Zw_zq3QIElc. We streven er naar op 16 september een workshop te kunnen geven met deze programmeertaal Scratch.